top of page

KanalKiosken i Sandviken

Om Oss

När Carolina såg den svenska filmen små citroner gula så flödade inspirationen om en mysig, hemtrevlig och familjär restaurang.

Den 17 maj 2013 öppnade hon upp dörrarna för den nya efterlängtade restaurangen i den anrika lokalen KanalKiosken. Byggnaden som är klädd i slaggsten har inretts med allt som hon tycker är fint och samlat på sig genom åren, med olika möbler, lampor, tyger, växter och ljus har hon fått till den tokiga, mysiga känslan som är unik och hemtrevlig.

KanalKiosken blev många sandvikenbors nya stammishak. Med åren har menyn spridit sig lite från Sydeuropa till övriga värden. Varje rätt är välkomponerad och har en förtjänt plats på menyn.

2015 gjordes en nysatsning och en pizzaugn inhandlades. En ny slags pizza med krispig botten och fräscha råvaror skapades och pizza gick från att vara snabbmat och flottigt till en lyxig helgmiddag.

2019 lagom till midsommar kom Carolinas dotter till världen, kort därefter kom iden på att hitta en ny delägare. Men vem skulle det vara? Någon som faktiskt brinner precis lika mycket för KanalKiosken som hon själv.

Det självklara valet blev Felicia som är Carolinas systerdotter och hennes sambo Hampus.

Felicia som varit med på KanalKiosken från start, började att hjälpa till i disken och servera för att sedan hitta sin plats i köket. Hon har sedan några år tillbaka jobbat som kock och Felicias styrkor i köket är hennes kreativitet och sinne för smakkombinationer. Hampus lämnade byggbranschen för att följa sitt intresse för mat, dryck och underhållning.  

Våren 2022 blev det klart att Felicia och Hampus går in som delägare i restaurangen.

Denna trio är början på ett nytt kapitel för KanalKiosken.

Kanalkiosken.jfif
DSC_2754.jpg

Mission

Råvaror med omtanke

Grunden är viktig. Därför sätter vi på kanalkiosken stor
emfas i vår meny att innovera nya rätter varje säsong och vecka efter klimatsmarta och näringslivs baserade

råvaror.

Vision

Ett nytt kapitel

För oss är det viktigt med utveckling av verksamheten. Vi har därför under sommaren 2022 köpt fastigheten vi tidigare hyrt för att möjliggöra ombyggnad av restaurangen med större lokal för våra gäster. Det medför att vi kan göra mer event/underhållning i våran trevliga lokal. Till exempel julbord eller liknande.

DSC_2758.jpg

Ni hittar oss i Kiosken!

Här hittar ni ett trevligt gäng fyllda med energi, som alltid ser till att du som gäst får en så bra vistelse som möjligt. Våran personal är väldigt service inriktade och erfarna inom branschen.

Det här är våran livsstil och kultur vi gemensamt skapar.

bottom of page